• به نام ایزد یکتا
شرکت ساغر

فهرست

تبلیغات متنی

موضوعات انجمن

تبلیغات

پرتال اخبار دانشگاهی

پرتال اخبار دانشگاهی

آخرین مقالات

گزارش روز

اخبار پزشکی سلامت

داروهای گیاهی

آگهی استخدامی سال 90

اخبار دانشگاهی

پیشخوان روزنامه ها

شعار سازمانی

تجارت پایدار و موفق نتیجه به خدمت گرفتن علم و تجارت در کنار هم است  

قیمت روز ارز

اخبار اقتصادی.

آب و هوا

عکس روز

ورود

نام کاربری

گذرواژه



آیا هنوز عضو نشده اید؟
برای ثبت نام اینجا را کلیک کنید.

آیا گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟
برای درخواست یک گذرواژه جدید اینجا زا کلیک کنید.

کاربران آنلاین

-> مهمانان آنلاین: 1

-> اعضای آنلاین: 0

-> کل اعضا: 12,001
-> جدیدترین عضو: MichaelEl

آمار بازدید

جدیدترین اخبار پژوهش و سلامت

پربازدید ترین مطالب درمان های گیاهی

تاثیر نور بر ماهی و سرطان پوست






ماهی و تاثیر نور بر سرطان پوست
یک گونه از اعضای خانواده کپور با نام ماهی قنات، یا مینو (انواع ريزه ماهي هايي كه در ماهيگيرى با قلاب به عنوان طعمه در صید به كار مي روند) در دانشکده پزشکی ویل کورنا در نیویورک سیتی، چشم انداز جدیدی را در مورد نوعی سرطان پوست در انسان فراهم کرد که احتمالا منجر به درمان دارویی جدید برای سرطان پوست و دیگر سرطان ها خواهد شد.

بر اساس اين گزارش،نشستی در تاریخ 17 تا 20 جولای سال 2012، در هتل «اومنی شورهام» در واشنگتن دی سی و با حمایت مالی انجمن ژنتیک آمریکا برگزار شد. در این جلسه دانشمندانی که پیرامون زیست شناسی سرطان در مدل های ارگانیسمی مانند مگس میوه ها، مخمر، قارچ ها، کرم ها و موش تحقیقاتی انجام داده بودند، حضور داشتند. هر جلسه شامل سخنرانی در مورد مدل تحقیقاتی ارگانیسمی و بیشتر تمرکز بر روی سرطان انسان بود.
هر ساله در آمریکا 8700 نفر به دلیل ابتلا به سرطان پوست جان خود را از دست می دهند. «یاریو هوراس» دکتر دانشکده پزشکی «کوریل» و «کریج سئول» دکتر تخصصی دانشکده پزشکی ماساچوست با همکاری همکاران خود، پی بردند که ژن SETDB1 که قبلا توسط انسان کشف شده بود، سرعت پیشرفت سرطان را بالا می برد، یعنی زمانی که یک کپی از این ژن وارد ژن ماهی زبرا (zebrafish) مي شود، سرعت پيشرفت بيماري به شدت افزايش مي يابد.

اين باعث مي شود تا پژوهشگران به اين باور برسند كه اين ژن احتمالا تاثير مشابهي در انسان ها نيز دارد. در ماهي با ژن SETDB1، سرطان پوست زودتر ظاهر مي شود و سرعت پيشرفت بيماري نيز بسيار سريع تر است و اين چيزي است كه به سادگي مي توانيد از طريق پوست شفاف اين ماهي مشاهده كنيد.
ماهی زبرا (zebrafish) يك مدل ارزشمند براي انسان است. طول توالی هر نسل از اين نوع ماهي ها چهار ماه است و جنس مونث اين ماهي هر دو تا سه روز صدها تخم مي گذارد. به علاوه، پژوهشگران مي تواند به سادگي ژن اين ماهي را دستكاري كرده و همچنين مي توانند رشد جنين را به دليل شفافيت آنها مشاهده كنند.
در پژوهشي كه در جلسه 18 ژوئن نشان داده شد، پژوهشگران از ماهي براي معاينه بخشي از كروموزوم هاي انساني 1 كه درگير سرطان پوست هستند، استفاده كردند.
در انسان ها، وقتي تعدادي از ژن ها جهش بيابند كه شامل ژن مهم BRAF مي شود، سرطان به وجود مي آيد.
در حدود 60 درصد از سرطان هاي پوست در انسان به دليل جهش ژن BRAF به وجود مي آيد و داروي هدف، ژن جهش يافته BRAF، با نام Vemurafenib، سال گذشته براي درمان بيماران مبتلا به سرطان پوست توسط توسط سازمان غذا و داروي آمريكا تاييد گرديد.
در سرطان ها وجود ژن هاي جهش يافته، چيز غير عادي محسوب نمي شود، بنابراين پژوهشگران تصور مي كنند كه ژن هاي اضافي در منطقه تقويت(اضافه) شده كروموزوم 1 نيز مي تواند منجر به سرطان پوست شود.
پژوهشگران SETDB1 را به ماهي زبرا (zebrafish) كه دچار جهش در ژن BRAF شده بود، تزريق كردند و در نتيجه ماهي بالغ در هر سلول خود يك ژن انساني دارد. آنها متوجه شدند كه SETDB1 يك تنظيم كننده عالي است و نقش مهمي را در تنظيم بساري از ژن هاي ديگر و پيشرفت بيماري بازي مي كند.
SETDB1 توسط تغيير مناطقي از ژنوم و با استفاده از يك روند بيوشيميايي كه متيلاسيون ناميده مي شود، فعاليت مي كند. همچنين در اين روش از تغيير شكل بسياري از ژن ها جلوگيري مي كند و محصولات پروتئيني مناسب آنها را مي سازد.
متيلاسيون كروماتين يك تغيير زيستي است كه موجب تداخل در توالي DNA نمي شود. مطالعات انجام شده از سوي دكتر «هوارس» و همکارانش نشان می دهد:SETDB1 به وسيله اتصال به DNA و تغيير در الگوي متيلاسيون در چند هزار ژن انساني عمل مي كند.
دکتر «هوراس» توضیح می دهد: بسیاری از اتصالات جدید بین آنزیم تغییر یافته کروماتین و سرطان به وجود می آید.
سازمان غذا و دارو آمریکا به تازگی داروی Decitabine را تایید کرده است که در اختلال خونی با نام myelodysplasia، از متیلاسیون DNA‌ جلوگیری می کند.
دکتر «هوارس» خاطرنشان می کند: طی چند سال آینده داروهایی که می تواند جلوی پیشرفت این بیماری را بگیرد در کلینیک ها پزشکی مورد آزمایش قرار خواهد گرفت. این داروها احتمالا SETDB1 را مورد هدف قرار می دهند و به درمان سرطان های خاص کمک می کنند.

دکتر «هوارس» با مشاهده ماهی مبتلا به سرطان پوست اظهار کرد: انجام بررسی و آزمایش بر روی ماهی زبرا (zebrafish) بسیار ساده است، اما پژوهشگران، آزمایشاتی را بر روی چندین هزار ماهی به مدت شش ماه انجام دادند. در واقع بیش از 35000 نمونه مورد بررسی قرار گرفت.
نقش SETDB1 در سرطان، بسیار متفاوت است. در انسان، 5 درصد از سلول های طبیعی این ژن را دارند و 15 درصد از موارد نیز خوش خیم است و 70 درصد آن به سرطان پوست تبدیل می شود. در توده های خوشه ای، احتمالا تغییر ماهیت ژن به بافت سرطانی بیشتر می شود، پژوهشگران بسیار در این مورد تحقیق کرده اند و اطلاعاتی را به دست آورده اند که می تواند مفید و سودمند باشد و به خاطر دست یابی به این موفقیت ها باید از ماهی زبرا (zebrafish) تشکر کرد!


منبع:
(ScienceDaily (June 15, 2012
تاثیر، نور ماهی، سرطان پوست

تبلیغات

زمان بارگزاری صفحه: 0.15 ثانیه
12,124,243 بار بازدید صورت گرفته است