• به نام ایزد یکتا
شرکت ساغر

فهرست

تبلیغات متنی

موضوعات انجمن

تبلیغات

پرتال اخبار دانشگاهی

پرتال اخبار دانشگاهی

آخرین مقالات

گزارش روز

اخبار پزشکی سلامت

داروهای گیاهی

آگهی استخدامی سال 90

اخبار دانشگاهی

پیشخوان روزنامه ها

شعار سازمانی

تجارت پایدار و موفق نتیجه به خدمت گرفتن علم و تجارت در کنار هم است  

قیمت روز ارز

اخبار اقتصادی.

آب و هوا

عکس روز

ورود

نام کاربری

گذرواژه



آیا هنوز عضو نشده اید؟
برای ثبت نام اینجا را کلیک کنید.

آیا گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟
برای درخواست یک گذرواژه جدید اینجا زا کلیک کنید.

کاربران آنلاین

-> مهمانان آنلاین: 1

-> اعضای آنلاین: 0

-> کل اعضا: 12,001
-> جدیدترین عضو: MichaelEl

آمار بازدید

جدیدترین اخبار پژوهش و سلامت

پربازدید ترین مطالب درمان های گیاهی

درمان علامتی، جایگاهی در طب سنتی ندارد

طب سنتی درمان علامتی، جایگاهی در طب سنتی ندارد


یك پژوهشگر طب سنتی رعایت اسباب شش گانه سلامتی شامل آب، غدا، هوا، اعراض نفسانی، خواب و بیداری، سكون و حركت، و توجه به دفع بدن را خط مقدم حفظ تندرستی بدن دانست و گفت: بیماری و درد با اختلال در این موارد و اختلال مزاج ایجاد می شود كه با تصحیح آنها و درنهایت استفاده از روش های درمانی بیمار مداوا می شود.

دكتر علی جعفریان در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینكه طب سنتی نظرات كاربردی و علمی منطبق با علم روز دنیا نسبت به درد دارد گفت: در بسیاری از موارد نیز بسیار پیشرفته تر از طب جدید عمل می كند.

وی افزود: طب سنتی حتی در رشته های تخصصی و فوق تخصصی طب جدید نیز حرف های زیادی برای گفتن دارد و در نازائی، درمان میگرن و تسكین درد، طب سنتی بسیار قابل قبول عمل كرده است و مطالب آن كمتر از طب جدید و دانسته های اطبای جدید نیست.

به اعتقاد این پژوهشگر طب سنتی، تقسیم بندی كه طب سنتی از بدن، بیماری‌ها و به طور كل انسان با تمام جوانبی كه دارد بسیار كاملتر و دقیق تر از طب جدید است و بهمین نسبت مطالب كامل تری دارد. برای مثال در رابطه با تسكین درد نظرات بسیار كاملی در این حوزه وجود دارد كه اگر آموزش داده شود كاربردی خواهد بود.

دكتر جعفریان اظهارداشت: در تعریف طب سنتی درد به بهم خوردن عناصر طبیعی بدن اطلاق می شود كه شامل اختلال در اخلاط، مزاج، تفرع اتساع یا شكستگی ها، وارد شدن ضربه، زخم و پارگی عضو است.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران با اشاره به روش های درمان و تسكین درد در طب سنتی افزود: در طب سنتی دردها علامتی مداوا نمی شوند بلكه عامل درد پس از بررسی و معاینه شناسایی و درمان می شود.

وی افزود: البته برای دردهای شدید درمان اور‍ژانسی نیز وجود دارد كه با تجویز دارو و یا بكارگیری روش خاص درد تسكین می یابد. چرا كه ما در طب سنتی بدنبال درمان علامتی نیستم بلكه تمام درد را با شناسایی علل بروز مداوا می كنیم.

دكتر جعفریان درمان سردردها را از نقاط قوت طب سنتی دانست و گفت: تقسم‌بندی بسیار كامل و غنی تری نسبت به طب جدید از سردرد در این دانش وجود دارد كه موجب پاسخ دهی مناسب در مداوا شده است.

این پژوهشگر طب سنتی ادامه داد: بیش از نوع سردرد در طب سنتی تعریف شده است كه كه بسته به نوع آن روش درمانی خاصی برای مداوا به كار گرفته می شود.

وی به اسباب شش گانه برای حفظ تندرستی اشاره كرد و گفت: این موارد شامل غذاها و آشامیدنی ها، خواب و تعادل در خواب و بیداری، حركت و سكون كه همان تلاش و استراحت است، اعراض نفسانی شامل خشم، غضب، شادی و...، هوا، توجه به چیزهایی كه باید دفع شود چرا كه در برخی موارد سموم باقی مانده در بدن عامل ایجاد بیماری هستند. تا این شش مورد به طور كامل محیا نباشد نباید انتظار یك تن سالم را داشته باشیم.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران بی توجهی افراد به نوع مزاج خود را یكی از مهمترین دلایل بروز اختلال در عملكرد دستگاه های بدن دانست و افزود: غلبه مزاج‌ها بر یكدیگر علاوه بر بروز عوارض شدید حتی سیكل درمان را نیز مختل خواهد كرد كه متاسفانه به علت نوع نگاه پراكنده طب جدید به این امور، توجه به مزاج ها در جایگاه واقعی خود قرار نگرفته اند.

وی تصریح كرد: در طب سنتی بر اساس مزاج هر فرد روش درمانی خاص وجود دارد و نمی توان یك دارو را برای تمام بیمارن تجویز كرد بلكه باید بر طبق مزج فرد دارو تركیب و ارائه شود.

این پژوهشگر طب سنتی اظهار داشت: هر فرد با یك مزاج مخصوص به خود بدنیا می آید كه ممكن است از ژن والدین خود نیز بی نصیب نمانده باشد. در واقع نوع مزاج تعیین كنند حیات جسمی افراد است كه باید بر اساس آن علاوه بر تعیین رژیم غذایی حتی محیط جغرافیایی مناسب برای كار خود را نیز انتخاب كنند.

دكتر جعفریان با اشاره به تعیین مزاج درهنگام تولد گفت: این امر نیازمند حضور یك متخصص طب سنتی است تا بر اساس شواهد نوع مزاج را در پرونده سلامت كودك درج كند كه مشاهدات بالیی موثرترین ابزار برای این تشخیص هستند.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران تصریح كرد: پس از بررسی و فراهم ردن اسباب شش گانه سلامت و درصورت حل نشدن مشكلات بیمار از سایر روش‌های درمان استفاده می شود كه تجویز دارو، جوشانده و ضماد تنها یكی از راه های درمان در طب سنتی است كه بسته به نوع درد و تشخیص از ماساژ(دلك)، حجامت خشك و تر، روغن مالی(غمض) و در مواردی گرم و سرد كردن عضو و در مواردی چند روش درمانی با هم نیز بكار گرفته می شود.

دكتر جعفریان در خاتمه خاطر نشان كرد: طب سنتی در مقوله درد مطالب بسیار مفیدی دارد كه نمی توان گفت برتر از طب جدید است بلكه می توان به عنوان روش مكمل از آن استفاده كرد.
درمان علامتی، جایگاهی در طب سنتی ندارد

تبلیغات

زمان بارگزاری صفحه: 0.12 ثانیه
12,128,140 بار بازدید صورت گرفته است