• به نام ایزد یکتا
شرکت ساغر

فهرست

تبلیغات متنی

موضوعات انجمن

تبلیغات

پرتال اخبار دانشگاهی

پرتال اخبار دانشگاهی

آخرین مقالات

گزارش روز

اخبار پزشکی سلامت

داروهای گیاهی

آگهی استخدامی سال 90

اخبار دانشگاهی

پیشخوان روزنامه ها

شعار سازمانی

تجارت پایدار و موفق نتیجه به خدمت گرفتن علم و تجارت در کنار هم است  

قیمت روز ارز

اخبار اقتصادی.

آب و هوا

عکس روز

ورود

نام کاربری

گذرواژه



آیا هنوز عضو نشده اید؟
برای ثبت نام اینجا را کلیک کنید.

آیا گذرواژه خود را فراموش کرده اید؟
برای درخواست یک گذرواژه جدید اینجا زا کلیک کنید.

کاربران آنلاین

-> مهمانان آنلاین: 1

-> اعضای آنلاین: 0

-> کل اعضا: 12,001
-> جدیدترین عضو: MichaelEl

آمار بازدید

جدیدترین اخبار پژوهش و سلامت

پربازدید ترین مطالب درمان های گیاهی

حس بویایی ناشی ترکیبات ملکولی!



قدرت تشخیص حس بویایی مواد در افراد به ترکیبات ملکول ها بستگی دارد تا خصلت ملکولی
از نظر بصری، دو ترکیب که هرکدام دارای گروه مستقلی از طول موج های مختلف بسیاری می باشند میتوانند یک درک رنگ مشترک بنام سفید ایجاد کنند.

از نظر سمعی، دو ترکیب که هرکدام دارای گروه مستقلی از فرکانسهای مختلف بسیاری میباشند میتوانند یک اغتشاش صوتی ادراکی مشترک بنام نویز سفید ایجاد کنند.

سفیدهای مربوط به شنوایی و بصری تحت دو حالت پدید می آیند: زمانیکه اجزای ترکیب ، فضای محرک را پوشش میدهند و زمانیکه از سختی یکسانی برخوردار میباشند.
فرض ما بر این ست که اگر این دو حالت یکسان را در مورد ترکیبات معطر بکار ببریم سفیدی میتواند بهمان اندازه در حس شامه پدید آید. بدین منظور، ما 86 مولکول را که فضای محرک حس شامه را پوشش میدادند انتخاب و آنها را بطور جداگانه تا مرحله سختی یکسان رقیق کردیم و سپس ترکیبات معطر گوناگونی را که هرکدام دارای تعداد مختلفی از اجزای مولکولی بودند مهیا کرده و از شرکت کنندگان خواستیم تا تشابه ادراکی چنین جفت های ترکیبی را ارزیابی کنند.
ما به این نکته پی بردیم که با افزایش تعداد غیرهمپوشانی ها، اجزای با سختی یکسان در ترکیبات معطر، تشابه ترکیبات با وجود نداشتن یک جزء واحد مشترک به یکدیگر بیشتر شد.

ترکیبات دارای حدودا 30 جزء بوی یکسانی داشتند. شرکت کنندگان بعد از آشنایی با موضوع ،آن را بطور دلخواه ترکیب متشکل از حدودا 30 جزء با سختی یکسان نامگذاری کردند.
آنها بعدا این نام را به آسانی در مورد دیگر ترکیبات حدودا با 30 جزء دارای سختی یکسان که فضای محرک را پوشش میدادند بکار برده و این نام را در مورد ترکیبات با اجزای کمتر یا ترکیباتی که فضای محرک را پوشش نمیدادند بکار نبردند.
ما به این نتیجه رسیدیم :
یک درک وابسته به حس بویایی معمول،"سفید وابسته به حس بویایی"، با ترکیبات دارای حدودا 30 جزء یا بیشتر با شدت یکسان که فضای محرک را پوشش میدهند مرتبط بوده اشاره به این نکته دارد که نمایشهای وابسته به حس بویایی از ترکیبات مولکولهاست تا خصوصیت مولکولی.

منبع:
http://www.pnas.org/content/109/49/19959
حس بویایی، ترکیبات ملکولی، خاصیت ملکولی

تبلیغات

زمان بارگزاری صفحه: 0.12 ثانیه
12,128,771 بار بازدید صورت گرفته است